Egészségtudatosság.

Ép testben ép lélek.

A koreai vörös ginzeng csökkentheti a vércukorszintet is

A ginzeng jótékonynak tűnik a vér glükóz szintjének szabályozásában cukorbetegek és nem cukorbetegeknél egyaránt.

Az amerikai és ázsiai ginzengnél kimutatták,hogy a hasnyálmirigy sejtjeinek működését javítja, elősegíti az inzulintermelést a szövetek vércukor felvételét segíti. 

Továbbá a tanulmányok azt mutatják, hogy a ginzeng kivonatok úgy segítenek, hogy antioxidáns védekezést nyújtanak ami csökkenti a szabad gyököket a cukorbetegek körében.

Egy tanulmány a II-es típusú cukorbetegre gyakorolt hatását vizsgálta 6 gramm koreai vörös ginzengnek, emellett szokásos diéták és cukorbetegnek szánt gyógyszerek hatékonyságát mérték 19 cukorbetegnél.

Érdekes módon, képesek voltak megtartani egy jó vércukorszintet a 12 hetes kutatás alatt végig. 11 százalékos csökkenés volta vércukorszintjükben, 38%-os csökkenés az éhgyomri inzulinban és az inzulin érzékenységük is csökkent 33százalékkal.

Egy másik kutatás azt mutatta ki, hogy az amerikai ginzeng segített a vércukorszinten 10 embernél miután egy tesztet csináltak velük.

Úgy tűnik, hogy az erjesztett vörös ginzeng még hatékonyabban segíthet a vércukorszint kontrollálásában. Az erjesztett ginzenget egy baktérium segítségével állítják elő, ami a ginzenozidokat egy könnyebben emészthető formává alakítja át. 

Valójában, a tanulmány kimutatta, hogy 2,7g az erjesztett ginzengből naponta hatékony volt a vércukorszint csökkentésében és az inzulin szint növelésében egy teszt étekzés után, a placebóval ellentétben.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 5
Heti: 15
Havi: 68
Össz.: 4 011

Látogatottság növelés
Oldal: 281. Ginzeng és vércukorszint
Egészségtudatosság. - © 2008 - 2024 - medicina.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »